Hvis du har spørgsmål, så kontakt os!

Åbningstider:
Man: 09:00 - 15:00
Tir: Efter aftale
Ons: 11:00 - 17:30
Tor: 09:00 - 15:00
Fre: After aftale

Kontakt os:
☎ +45 59 44 13 01

Vi glæder os til at høre fra dig!

Akupunktur og behandling af barnløshed

I løbet af de sidste 20 år er der sket en stor udvikling inden for behandling af barnløshed i den vestlige del af verden, men først i de senere år er blikket blevet rettet mod alternative behandlingsmetoder som f.eks. akupunktur.
Kineserne har igennem årtusinder anvendt akupunktur som led i behandling af barnløse, og det er som følge af denne viden, at akupunktur i dag i stigende grad anvendes som supplement til den etablerede barnløshedsbehandling, IVF-behandling og IUI - behandling
Årsagen til dette skyldes nogle svenske og tyske undersøgelser, som dels påviser en fysiologisk effekt af akupunkturbehandlingen dels peger i retning af, at man med akupunktur kan forhøje succesraten i forbindelse med IVF (reagensglasmetoden). Tallene fra et tysk forsøg viser en øgning fra 26,3 % til 42,5 % i antallet af registrerede graviditeter, når IVF -behandlingen suppleres med akupunktur. Disse tal er senere blevet bekræftet her i Danmark.

Akupunktur kan optimere fertilitetsbehandlingen ved:

  • At forøge blodcirkulationen i livmoderen og forbedre slimhinden, så ægget bedre kan sætte sig fast
  • Mindske bivirkninger fra hormonindtag (såsom hovedpine, utilpashed, osv.)
  • Afbalancere kroppen og afslappe livmoderen
  • Styrke immunforsvaret
  • Afstresse kroppen

Vi har på baggrund af ovenstående valgt at tilbyde akupunktur til behandling af barnløshed på Ciconia til både IVF - og inseminationsbehandling.
Behandlingen finder sted på selve dagen for ægoplægningen eller inseminationen. Der sættes 17 små nåle i kroppen på hænder, fødder, ben, mave og hoved.
Det er sjældent, at der ses bivirkninger efter akupunkturbehandling. Dog kan der forekomme kortvarig træthed, tørst eller en mindre blødning fra et punkt.
Såfremt du/I ønsker at få akupunktur i forbindelse med behandlingen af barnløshed, giver I blot personalet besked herom, så vi kan planlægge forløbet.

Læs mere her:

https://www.bmj.com/content/336/7643/545.full                                             
http://www.fertstert.org/article/S0015-0282(06)00212-3/abstract

Andre emner, der kan være interessante for dig