Vi er klar til at hjælpe dig!

Bestil en tid:

VivaNeo Stork København
☎ +45 70 60 60 90
copenhagen[at]vivaneo.dk

VivaNeo Ciconia Aarhus
☎ +45 86 27 76 26
aarhus[at]vivaneo.dk

Aalborg
☎ +45 98 14 45 55
faurskov[at]fertilitet-ultralyd.dk

Køge
☎ +45 56 66 34 33

Næstved
☎ +45 55 73 10 76

Skive
☎ +45 97 51 04 00
mail[at]dr-rolighed.dk

Stockholm
☎ +46 0760 22 34 68
info[at]crocusultraljudsklinik.se

Vi glæder os til at høre fra dig

Behandlingsprocessen

En fertilitetsbehandling i vores klinikker er altid baseret på en omfattende udredning. I en indledende samtale eller visitation gør speciallægen i reproduktion sig bekendt med dit individuelle tilfælde, således at behandlingen kan tilpasses nøje til dine behov. Det er derfor muligt, at din behandlingsproces afviger fra den nedenfor viste oversigt over kunstig befrugtning.  

Forberedelsesfasen

Når vi har svar på udredningen og har planlagt en behandling kan vi starte forløbet. Ved starten af din næste menstruationscyklus skal du henvende dig til os på telefon eller mail, så vi sammen kan begynde den videre fertilitetsbehandling.

Hormonbehandling

For at øge chancerne for en vellykket fertilitetsbehandling påbegynder vi en hormonbehandling inden for de første tre menstruationsdage. Det follikelstimulerende hormon (FSH) fremmer follikelvæksten, så flere æg modnes samtidigt i æggestokkene. Hormonbehandlingen udføres en gang om dagen i form af en indsprøjtning og varer 11–13 dage, afhængigt af modningen af dine æg. Du kan uden problemer give dig selv indsprøjtningen derhjemme. Vores team rådgiver dig og lærer dig, hvordan det gøres. Efter ca. syv behandlingsdage kontrolleres æggenes størrelse med ultralyd og hormon dosis tilpasses om nødvendigt. Derudover kan undersøgelsen vise det optimale tidspunkt for ægløsningen.

Fremkaldelse af ægløsning

Hvis æggene er vokset tilstrækkeligt og kan befrugtes, afsluttes FSH-indsprøjtningerne og ligeledes de eventuelle indsprøjtninger med GnRH-analoger. Ægløsningen fremkaldes med en hCG-indsprøjtning. Denne tager du selv derhjemme efter vejledning fra os.

Udtagning af æg og kunstig befrugtning

Ca. 36 timer efter ægløsningen kan de modne æg tages ud af æggestokkene. Under smertestillende behandling punkteres folliklerne med en fin nål, der indføres igennem skeden, og æggene tages ud. Derefter bliver du hos os i et par timer til observation. De udtagne æg befrugtes allerede samme dag i vores laboratorier. Til det formål skal vi bruge en frisk sædprøve eller nedfrosset sæd. Ved IVF-metoden sørger sædcellerne i mediet selv for at trænge ind i æggene. Vi overvåger denne proces i laboratoriet og anbringer eventuelt befrugtede æg i et varmeskab til videre udvikling.

Oplægning af befrugtede æg

Hvis der dagen efter den kunstige befrugtning er modnet mindst et æg, aftaler vi en dato for oplægningen med dig. Vi oplægger et befrugtet æg i livmoderen, - dette dog i samråd med lægerne her på klinikken. Oplægningen udføres med et tyndt, bøjeligt kateter og er normalt ikke smertefuld. 

Efter den kunstige befrugtning tager vi os fortsat af dig i vores klinikker. Der gives ofte hormoner i form af indsprøjtninger af hCG eller progesteron for at understøtte fastsættelsen og udviklingen af det befrugtede æg. Du skal altid tage en graviditetstest. Hvis resultatet er positivt, kan du aftale en tid hos os til den første ultralydsundersøgelse ca. 3 uger senere. Hvis den er negativ taler vi sammen om den videre plan.

Det skal du være opmærksom på under behandlingen:

Sørg for at slappe af

Ved en kunstig befrugtning er der meget ventetid, og vi ved hvor svært det er både fysisk og psykisk. Men prøv alligevel at fortsætte din almindelige hverdag og brug tid på at gøre noget godt for dig selv.

Sport, badning og seksuelt samvær

Især efter oplægningen af befrugtede æg er det vigtigt at undgå hård sportsudøvelse, men almindelig motion og dagligt liv er i orden. Du skal undgå at bade i svømmebassin eller havet den samme dag som ægoplægningen af hensyn til infektionsrisiko. Du kan genoptage seksuelt samvær uden risiko, dog skal der anvendes kondom den dag ægget er oplagt for at undgå infektion.

Medicin

Du skal fortsætte med den medicin, der er ordineret. Hvis det skulle blive nødvendigt at tage andet medicin skal du huske at oplyse lægen om, at du kan være gravid.

Andre interessante emner for dig

Vi er klar til at hjælpe dig!

Du er velkommen til at kontakte os!

Bestil en tid:

VivaNeo Stork København
☎ +45 70 60 60 90
copenhagen[at]vivaneo.dk

VivaNeo Ciconia Aarhus
☎ +45 86 27 76 26
aarhus[at]vivaneo.dk

Aalborg
☎ +45 98 14 45 55
faurskov[at]fertilitet-ultralyd.dk

Køge
☎ +45 56 66 34 33

Næstved
☎ +45 55 73 10 76

Stockholm
☎ +46 0760 22 34 68
info[at]crocusultraljudsklinik.se

Skive
☎ +45 97 51 04 00
mail[at]dr-rolighed.dk

Vi glæder os til, at høre fra dig.