Vi er klar til at hjælpe dig!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  8:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Bestil en tid:

København
☎ +45 70 60 60 90
copenhagen[at]vivaneo.dk

Aarhus
☎ +45 86 27 76 26
aarhus[at]vivaneo.dk

Aalborg
☎ +45 (0)98 14 45 55
faurskov[at]fertilitet-ultralyd.dk

Holbæk
☎ +45 (0)59 44 13 01

Skive
☎ +45 (0)97 51 04 00
mail[at]dr-rolighed.dk

StorkKlinik
☎ +45 32 57 33 16
info[at]storkklinik.dk


Vi glæder os til

Single kvinder

Har du som single kvinde besluttet dig for at tiden er inde til at vælge barn til, så vil vi meget gerne hjælpe dig på din vej videre frem. Den liberale lovgivning i Danmark gør det muligt for os at tilpasse et forløb og behandling til dig. Vi har ingen ventetid og meget flotte resultater grundet vores dygtige personale med mange års erfaring. Vi tilbyder rådgivning om valg af donorsæd og alle former for moderne fertilitetsbehandling og i Danmark kan vi behandle kvinder op til og med 45 år.

Vi har fokus på dig, både psykisk og fysisk på din spændende rejse mod at skabe en familie.

Den indledende samtale

Den indledende samtale kan du have her på klinikken eller på telefon/Skype. Samtalen er helt uforpligtende og du vil her kunne stille alle de spørgsmål du måtte have. Ligeledes vil vi dykke ind i din specifikke situation, tidligere fertilitetsbehandlinger og undersøgelser.

Når vi har svar på udvalgte graviditets-relevante prøver, kan vi sammen planlægge dit fertilitetsforløb og instruere dig i den videre proces. Du er da allerede i gang med din behandling og rejsen frem mod ønskebarnet.

Dét skal du forberede dig på før den indledende samtale

Den elektroniske journal

Du bedes udfylde den elektroniske journal, som du finder her på vores hjemmeside. Her vil vi spørge ind til menstruationscyklus, livstil, tidligere behandlinger, etc.

Udredning

Alle kvinder, der henvender sig på en fertilitetsklinik og skal i fertilitetsbehandling skal efter lovgivningen have som et minimum taget følgende test:

  • Hepatitis B - HbsAg, Anti-HBc samt Hepatitis C - anti HCV
  • HIV - anti-HIV 1+2

Vi anbefaler ligeledes:

  • Blodprøve for TSH og TPO, rubella (røde hunde), Clamydia og AMH

*HSU (Vandscanning) Ved en vandskanning kan vi med ultralyd undersøge, om kvinden har en normal livmoder, og om der er fri passage for æggene gennem æggelederne. HSU er en klar anbefaling før insemination, men ikke ved IVF behandling.

Dét skal du tage stilling til før behandlingen

Donorsæd

I Danmark tillader loven behandling med åben og anonym donorsæd. Vi har mange års erfaring i rådgivning om donorsæd og guider jer gerne. I kan både vælge donorsæd fra vor beholdning eller I kan selv bestille donorsæd fra én af de danske sædbanker. Her kan I læse meget mere om donorsæd (link).

Lovgivningen

I Danmark har du som single kvinde lov til at gå i behandling for barnløshed, - helt på lige fod med kvinder, som lever i et forhold.

Når singlekvinder nærmer sig 40 år

Når du som kvinde passerer 35 år, begynder fertiliteten at falde drastisk. Ønsker du at få barn, er det derfor vigtigt, at du overvejer, hvad du vil gøre i det tilfælde, du ikke møder den rette inden for nærmeste fremtid. 

Mange singlekvinder i slutningen af 30’erne vælger derfor at forfølge drømmen om at få barn alene, hvis de vil nå at blive forældre til ønskebarnet. Så må en eventuel partner komme senere.

Nina Stork – uventet hjælp til singlekvinder

Vi har siden 1999 hjulpet enlige kvinder fra hele Norden og Europa, som ønsker at blive forældre som single. VivaNeos StorkKlinik blev i sin tid åbnet af jordemoder Nina Stork, fordi hun ønskede at gøre det muligt for enlige og lesbiske at blive mødre i en tid, hvor dansk lovgivning ikke tillod, at læger inseminerede kvinder, som ikke var gift eller samlevende med en mand. 

Nina Stork valgte derfor at hjælpe enlige kvinder til at blive forældre. Den særlige historie bag klinikken gør, at vi siden har haft fokus på at hjælpe singlekvinder med at blive forældre. Du vil derfor opleve, at der kommer mange andre singlekvinder, som er i præcis samme situation og livsfase som dig. 

Hyggelige og trygge rammer

Når vi taler med kvinder, som skal i fertilitetsbehandling, er det vigtigt for dem, at de ikke får følelsen at være patient. Du er jo ikke syg, fordi du ikke kan skabe et barn alene. Hos VivaNeo gør vi netop meget ud af at etablere et rart og hjemligt miljø, hvor du føler dig velkommen og i trygge hænder, fra du træder ind af døren. Vi sørger for, at du møder ansigter, du kender. Samtidig har vi indrettet klinikken med små hyggelige loungemiljøer og puder, storkebamser til børn, bøger henvendt til dig som single samt masser billeder af børn, som er skabt på klinikken. Vi har også et stort verdenskort, hvor nåle markerer, hvor kvinder, der besøger klinikken, kommer fra. For dig, som er single, har vi også en opslagstavle, hvor du kan møde andre kvinder. 

Når du er i behandling på klinikken får du enestue, hvor du kan hvile efter behandling. På alle stuer er der små loungemiljøer. Det giver også god mulighed for at have en ven eller et familiemedlem med under behandlingen.

Når du skal vælge donor

Vi mange års erfaring i at rådgive og hjælpe dig, når det gælder valget af donorsæd. Vi har et tæt samarbejde med sædbankerne, og langt de fleste kvinder, som kommer på klinikken, benytter donorsæd. Derfor kan vi rådgive dig som single, om de valgmuligheder du har, når det gælder brugen af donorsæd. 

Det at benytte donorsæd til at blive forældre efterlader dig med nye spørgsmål, du skal tage stilling til. Du bør for eksempel overveje, hvordan du fortæller dit barn, at det er blevet til via en donor? Hvad fortæller du til din familie, venner og bekendte? Hvad fortæller du pædagogerne i børnehaven eller lærerne på skolen? 

Netværk for singler og donorbørn

Når du bliver forældre som single via VivaNeo, får du også muligheden for at få et netværk af andre singlemødre, som har taget samme valg som dig. Siden 2006 har vi hvert år fejret børnene på det årlige Storketræf i København. Storketræf er blevet et tilløbsstykke for donorbørn og deres mødre. Her er et helt særligt fællesskab, og for børnene er det en stor oplevelse af opdage, at de ikke er alene. Der findes mange alternative familieformer. Som singleforældre får du netop muligheden for at møde andre i præcis samme situation som dig, og vi ser ofte, at der opstår venskaber og relationer på kryds og tværs, fordi I har det til fælles, at I har valgt at blive forældre som single.  

Hvert år i december ønsker vi alle donorbørn og deres mødre god jul på klinikken. Her er også en helt særlig mulighed for at julehygge sammen og netværke for store og små. Julearrangementet på klinikken er også en unik mulighed for at vise dit barn, hvor det er blevet til. Det ved vi betyder meget for mange singlemødre og deres børn.

Bøger for singlemøder og donorbørn

Vi formidler gerne bøger for singlekvinder og donorbørn. Du kan f.eks. få gang i snakken med dit barn ved at læse bøgerne om Karla, skrevet af singlemor Pia Olsen og hendes datter, Karla Elena Olsen. Bøgerne handler netop om Karla selv og hendes egen oplevelse af det at være donorbarn uden far. 


„Hvor er Karlas far?“


„Karla ønsker sig en far“


„Karla leger ’mor og børn“


„Karla har en strømpetyv i familien“


„Mor uden far“


„Alene om opdragelsen - familie uden far“

Andre interessante emner for dig

Vi er klar til at hjælpe dig!

Du er velkommen til at kontakte os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  8:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Bestil en tid:

København
☎ +45 70 60 60 90
copenhagen[at]vivaneo.dk

Aarhus
☎ +45 86 27 76 26
aarhus[at]vivaneo.dk

Aalborg
☎ +45 (0)98 14 45 55
faurskov[at]fertilitet-ultralyd.dk

Holbæk
☎ +45 (0)59 44 13 01

Skive
☎ +45 (0)97 51 04 00
mail[at]dr-rolighed.dk

StorkKlinik
☎ +45 32 57 33 16 info[at]storkklinik.dk

info@storkklinik.dk

Vi glæder os til