Vi er klar til at hjælpe dig!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  8:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Bestil en tid:

København
☎ +45 70 60 60 90
copenhagen[at]vivaneo.dk

Aarhus
☎ +45 86 27 76 26
aarhus[at]vivaneo.dk

Aalborg
☎ +45 (0)98 14 45 55
faurskov[at]fertilitet-ultralyd.dk

Holbæk
☎ +45 (0)59 44 13 01

Skive
☎ +45 (0)97 51 04 00
mail[at]dr-rolighed.dk

StorkKlinik
☎ +45 32 57 33 16
info[at]storkklinik.dk


Vi glæder os til

Lesbiske par

Hvert år hjælper vi lesbiske par fra hele verden til at bliver forældre. Vi tilbyder alle former for moderne fertilitetsbehandling og er i dag blandt de absolut førende klinikker i Danmark.

Vi har stor ekspertise i at rådgive om valg af donor, vi har ingen ventetid og den liberale lovgivning i Danmark gør det muligt at blive behandlet til og med 45 år. Vi tilbyder ægdonation samt dobbeltdonation (hvor både sæd og æg er doneret) og vi sørger altid for, at tilpasse behandling til jeres fysiske og psykiske tilstand. Det er en stor beslutning og kan være en lang proces, men vores engagerede personale; læger, embryologer, sygeplejersker og jordemødre slipper jer ikke af syne på jeres rejse mod at skabe en familie.

 

Den indledende samtale

Den indledende samtale kan I have her på klinikken eller på telefon/Skype. Samtalen er helt uforpligtende og I vil her kunne stille alle de spørgsmål I har. Ligeledes vil vi dykke ind i jeres specifikke situation, tidligere fertilitetsbehandlinger og undersøgelser.

Når vi har svar på alle de prøver, som vi vurderer er relevante i jeres specifikke tilfælde, vil vi kunne planlægge jeres fertilitetsforløb og instruere jer i den videre proces. I er da allerede i gang med jeres behandling og rejsen mod ønskebarnet.

 

Dét skal I forberede jer på før den indledende samtale

Den elektroniske journal

I bedes udfylde den elektroniske journal. Da I begge skal registreres vil det være en god idé, at udfylde den sammen.

Udredning

Alle kvinder, der henvender sig på en fertilitetsklinik og skal i fertilitetsbehandling skal efter lovgivningen have som et minimum taget følgende test:

•Hepatitis B  - HbsAg, Anti-HBc samt Hepatitis C - anti HCV

•HIV - anti-HIV 1+2

Vi anbefaler ligeledes:

•Blodprøve for TSH og TPO, rubella (røde hunde), Clamydia og AMH

*HSU (Vandscanning) Ved en vandskanning kan vi med ultralyd undersøge, om kvinden har en normal livmoder, og om der er fri passage for æggene gennem æggelederne. HSU er en klar anbefaling før insemination.

 

Dét skal I tage stilling til før behandlingen

Donorsæd

I Danmark tillader loven behandling med åben og anonym donorsæd. Vi har mange års erfaring i rådgivning om donorsæd og guider jer gerne. I kan både vælge donorsæd fra vor beholdning eller I kan selv bestille donorsæd fra én af de danske sædbanker. Her kan I læse meget mere om donorsæd (link).

Lovgivningen

I Danmark har lesbiske kvinder ret til behandling for barnløshed på lige fod med kvinder som lever i heteroseksuelle forhold. Der vil dog være nogle dokumenter, som skal underskrives før fertilitetsbehandlingen påbegyndes. Vi taler naturligvis om dette ved den indledende samtale men husk endelig selv også, at spørge ind.

VivaNeo åbnede Storkklinik for at hjælpe lesbiske par

VivaNeo åbnede StorkKlinik i 1999 som er den første privatklinik, der har tilbudt insemination af enlige og lesbiske kvinder. Vi er i dag stadig stolte af vores historie, fordi jordemoder Nina Stork gjorde det muligt for lesbiske kvinder at blive forældre i en tid, hvor lovgivningen ikke tillod læger at behandle kvinder, som ikke var gift eller levede sammen med en mand. 

Hjemlig atmosfære for kvinder

Allerede fra dag et indrettede Nina Stork klinikken ud fra de behov, hun selv oplevede var vigtige for et lesbisk par. Det resulterede i en hjemlig og rar atmosfære med enestuer, hvor der er tid til at hvile. Vi har også små loungemiljøer med billeder af børnene, som er skabt på klinikken, opslagstavle og et stort verdenskort med nåle, der viser, hvor kvinderne kommer fra. Du vil opleve, at her kommer mange andre lesbiske kvinder, som er i præcis samme situation og livsfase som dig. 

Valg af donorsæd

Vi har stor ekspertise i hele processen omkring donorsæd. Vi har et tæt samarbejde med sædbankerne, men vi har også opbygget erfaring omkring den proces lesbiske skal igennem, når I står over for valget af donorsæd. 

Vi taler med dig/jer om valg af donor – f.eks. spørger vi: Hvor meget du ønsker, at dit barn skal vide? Og hvad du vil fortælle barnet og omverdenen?

For nogle er det at få barn via en donor en rejse, som vækker stærke følelser. Følelser, de ikke var forberedt på. Lidt længere nede på siden kan du høre podcast og se video med det lesbiske par Anja og Gro Hammerseng-Edin, som fortæller hvordan de oplevede processen omkring valg af donor. 

Netværk for lesbiske og donorbørn

I takt med at flere og flere donorbørn kom til verden via VivaNeo, opstod der et behov for at samles. Donorbørn og deres familier – oftest lesbiske og enlige – har siden 2006 kunne mødes på det årlige Storketræf i København, som er blevet til tilløbsstykke for familier fra både Danmark, Norge, Sverige og Europa. Det giver et særligt fællesskab, og for børnene er det en stor oplevelse at møde andre børn, som også har to mødre. 

Forældre til donorbarn i skole

Flere og flere donorbørn af enlige, lesbiske eller heteroseksuelle par skal i disse år i skole. Hvordan forbereder man sig som forældre til et donorbarn, når ens barn skal starte i skole? Denne folder sætter fokus på de familier, hvor der ikke er en far i hjemmet, da det er de yngste skolebørn, som møder flest spørgsmål omkring det at være donorbarn. I folderen kan du som forældre hente råd til, hvordan du kan forberede dig, hvad du kan tale med dit donorbarn om, og hvad du eventuelt skal fortælle lærere og pædagoger. 

Hent folder her

Donorbarn i klassen

Folderen skal bidrage med viden om, hvad det vil sige at være donorbarn og kan bruges som inspiration til skole-hjem samarbejdet og undervisningen.

Bøger for lesbiskemøder og donorbørn

Få inspiration til bøger om emnet.


„Hvor er Karlas far?“


„Karla ønsker sig en far“


„Karla leger ’mor og børn“


„Karla har en strømpetyv i familien“


„Mor uden far“


„Alene om opdragelsen - familie uden far“

Andre interessante emner for dig

Vi er klar til at hjælpe dig!

Du er velkommen til at kontakte os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  8:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Bestil en tid:

København
☎ +45 70 60 60 90
copenhagen[at]vivaneo.dk

Aarhus
☎ +45 86 27 76 26
aarhus[at]vivaneo.dk

Aalborg
☎ +45 (0)98 14 45 55
faurskov[at]fertilitet-ultralyd.dk

Holbæk
☎ +45 (0)59 44 13 01

Skive
☎ +45 (0)97 51 04 00
mail[at]dr-rolighed.dk

StorkKlinik
☎ +45 32 57 33 16 info[at]storkklinik.dk

info@storkklinik.dk

Vi glæder os til